Săptămâna Patimilor

Atunci când auzim cuvântul PATIMI, ne gândim fie la un sentiment puternic, fie la iubire intensă, fie la suferinţă fizică. Latinul passio însemna la origini să înduri suferinţe. Prin urmare, Săptămâna Patimilor include şi sentimente puternice şi suferinţa lui Hristos.

Săptămâna Patimilor este săptămâna dintre Intrarea în Ierusalim şi Duminica Învierii. Săptămâna aceasta importantă a început cu intrarea triumfală acompaniată de urale şi frunze de palmieri fluturate de copii. Apoi a continuat cu alungarea comercianţilor din templu şi expunerea ipocriziei marilor preoţi care susţineau că Îl respectă pe Dumnezeu, dar de fapt mulţimea era mai importantă.

Apoi Isus a abordat tema revenirii sale şi rolul nostru în acest eveniment; mai mult, iudeii au planificat să îl vândă marilor preoţi, iar Isus a sărbătorit Ultima Cină alături de ucenicii săi, moment în care Iuda a fost expus ca trădător. În aceeaşi seară, Isus i-a dus pe ucenici în Ghetsemani, unde el a petrecut orele care au urmat în luptă interioară şi rugăciune.

Apoi Isus a fost judecat şi condamnat la moarte, a fost crucificat şi a murit în aceeaşi zi. După ce corpul său a fost aşezat vineri într-un mormânt, duminică dimineaţa corpul Lui dispăruse. El s-a arătat ucenicilor săi şi multor altora, ca victorios asupra morţii.

Pastorul Mihai Marian prezintă pe www.lightchanneltv.ro, începând din această seară, de la ora 20.00, cele 7 zile din Săptămâna Patimilor. În fiecare seară veţi putea afla ce a făcut Isus în săptămâna dinaintea morţii Lui, dar şi suferinţele prin care a trecut şi bucuria de a fi învingător asupra morţii.