Legea victoriei – un lider ajută echipa să câştige

Unele persoane şi-au petrecut întreaga viaţă studiind interacțiunile în cadrul unei echipe, cum se formează şi se dezvoltă echipele şi atitudinile de care au nevoie membrii echipei pentru a fi de succes.  Atunci când priveşti lucrurile din această perspectivă, este dificil de înțeles modul în care liderii pot stăpâni vreodată aceste complexități.

Pe de altă parte, oamenii au lucrat în grupuri foarte multă vreme şi, aşa complicate cum sunt echipele, există lucruri care se fac mai bine atunci când oamenii lucrează împreună şi sunt lucruri pe care liderii le pot face pentru a sprijini aceste eforturi. Liderii pot fi exact ceea ce trebuie ca respectiva echipă să aibă succes. Liderii eficienți au o multitudine de calități, incluzând abilitatea de a încuraja o comunicare bună, de a menține un climat de colaborare, de a seta ţinte şi priorităţi, de a deţine know-how-ul tehnic potrivit şi de a gestiona performanța.

Rolurile pentru lideri sunt mereu în  schimbare pe măsură ce echipele trec printr-un proces de evoluție şi diverse faze ale echipei. Rolurile pentru manageri sunt în continuă schimbare ca echipele trec prin procesul evolutiv și diferitele faze ale echipei. În cele din urmă, echipa devine încrezătoare și eficientă. Liderul oferă din ce în ce mai multe responsabilităţi şi continuă ca model pentru a sprijini şi încuraja membrii echipei, oferind resursele necesare pentru ca echipa să performeze la nivel din ce în ce mai ridicat.

Alin Ispas vine în această seară pe LIGHT CHANNEL de la ora 19.00 pentru a vă povesti despre LEGEA VICTORIEI: Liderii găsesc o soluţie ca să-şi facă echipa să câştige. Află cum să fii un lider care îşi conduce echipa către victorie.