O căsătorie mai bună – Sally Hohnberger

      O căsătorie mai bună 

De: Sally Hohnberger

„Doamne, vreau o căsnicie mai bună! Am o căsnicie bună conform judecății lumii, dar vreau una mai bună. “Emoțiile puternice în legătură cu dorința ca soțul meu să fie preot al casei noastre, și nu eu, a fost motivul disconfortului meu și al lacrimilor mele, cu ani în urmă.

Domnul m-a încurajat cu acest text: te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta”. Ps 32: 8. Am simțit că acest gând din conștiința mea provine de la Dumnezeu. Voi acționa urmând sugestia lui Dumnezeu sau voi merge pe drumul meu?

Am decis să predau această dorință încărcată emoțional în mâinile lui Dumnezeu, pentru că nu-mi puteam schimba soțul. Trebuia să am încredere că Dumnezeu îmi poate schimba inima și îmi poate lua această povară. Spre surprinderea mea am primit pace în suflet. Prieteni, deoarece emoțiile mele erau neliniștite, am ales așa: „Doamne, știu că îmi poți schimba emoțiile și să-mi arăți ce vrei să fac. Ajută-mă să fiu conștientă și sensibilă la influența Duhului Tău Sfânt care mă îndrumă. Orice ar fi nevoie, Doamne, sunt cu adevărat dispusă să cooperez cu tine, să îți ascult voința, pentru a putea avea o căsnicie mai bună.”

Ei bine, nu a durat mult și oportunitatea s-a ivit. Dumnezeu este un Învățător credincios. Pe vremea aceea citeam Ioan 17, încercând să-mi aplic personal acest text. Când am ajuns la versetul 19, l-am întrebat pe Dumnezeu: „Ce înseamnă practic astăzi pentru mine „Şi Eu Însumi Mă sfinţesc pentru ei?

„Pentru binele tău, Sally, ți-am dat un exemplu de moarte față de tine însuți. Am ales să fac voia Tatălui Meu, împotriva naturii trupești, să fac contrariul. Așa cum Eu am biruit, în puterea Tatălui Meu, nu în a Mea, la fel poți și tu. Este cel mai bun mod în care te pot ajuta și este cel mai bun mod în care tu poți să-ți ajuți soțul, căsnicia sau pe oricine altcineva să facă schimbări reale și de durată în viața lor. Lasă-Mă să am pe deplin inima ta”.

Am meditat: “Ce poate face Dumnezeu cu o inimă pe care i-am predat-o pe deplin? Orice, totul! Dacă Îl las pe Dumnezeu să-mi schimbe gândurile, cuvintele și acțiunile, cum îl ajut pe soțul meu să se schimbe?” „Când un soț sau cineva te vede schimbându-te în punctele tale slabe, în reacțiile sau obiceiurile tale greșite, pot fi încurajați că și ei se pot schimba venind la Mine. Mulți nu se schimbă pentru că nu știu cum. Mulți nu au găsit o modalitate care să funcționeze constant. Mulți pot beneficia doar dacă văd pe cineva trăind acea viață adevărată de har în Mine. Mulți vor pur și simplu să observe, să dorească și să imite ceea ce văd. Îți ajuți soțul, lăsându-Mă să te schimb.”

„Așadar, trebuie să decid să Te urmez și nu să aștept ca soțul meu să mi se alăture în acest angajament.”

„Nu până nu îți vei îndeplini partea ta, nu voi putea să o fac pe a Mea! Fără cooperarea ta în a Mă asculta, rămâi în păcatele tale și în vechile tale căi și asta nu-ți ajută soțul. Te voi învăța, dacă Mă lași. Cel mai bun mod de a-l ajuta pe soțul tău este să Mă lași să-ți inspir gândurile, sentimentele, cuvintele și acțiunile. Va fi necesară o disciplină a alegerii de a Mi te preda în fiecare moment al zilei, dacă dorești ca Eu să lucrez această răscumpărare, din puterea păcatului, în tine. Când vei fi predată Mie, voi comunica cu soțul tău prin tine.”

Isus a făcut voia Tatălui Său și El a trăit prin puterea divină a Tatălui Său, nu a Sa, și în această relație de cooperare și predare, harul Tatălui Său I-a permis să trăiască deasupra atracției naturii căzute. Isus ne arătă la toți drumul de ieșire din egocentrism. Egocentrismul distruge căsătoriile.

Din experiență, cu adevărat am văzut că harul disponibil într-o umblare permanentă cu Isus nu putea face nimic pentru a mă răscumpăra din această natură căzută, până când nu am fost dispusă să mor față de mine și să trăiesc pentru Isus. Dacă sunt dispusă să mor față de mine, astfel încât Iisus să trăiască în mine, pot avea o căsătorie mai bună. Dacă nu cooperez pentru a muri față de mine, El nu mă poate schimba pe mine sau căsătoria mea.

Dumnezeu mi-a pus aceste gânduri în inimă, în fiecare zi, minut după minut. Dumnezeu bate și la inima ta. „Doamne, sunt dispusă, arată-mi ce să fac cu lista meu de opțiuni astăzi”.

„Prima schimbare este să nu te mai gândești la greșelile soțului tău, reflectând cât de oribile sunt, cât de oribil este, cât de mult vrei să se schimbe și să devină preot. În schimb, predă-ți soțul în mâinile Mele printr-o viață de rugăciune pozitivă, nu rugăciunile negative cu care ești obișnuită. Filtrează prin Mine înainte de a vorbi. Simte-te mulțumită de închinare. Fii bucuroasă în această sarcină, întoarce-te spre Mine pentru a schimba aceste gânduri și sentimente greșite, iar Eu voi acționa.” L-am luat de mână și am început să învăț cum să-L urmez, cum să mor față de sine și să trăiesc pentru Dumnezeu.

„Sally, amintește-ți că nu poți alege ca soțul tău să se schimbe, dar tu ai puterea să alegi să Mă lași să te schimb. Dacă cooperezi pentru a Mă lăsa să te schimb, se va schimba și căsătoria ta, vei vedea. Gândindu-te la ceea ce nu poți schimba nu poate decât să te ducă la disperare. Mai degrabă gândește-te la ceea ce tu trebuie să faci prin Mine. În acest fel, recomanzi religia lui Hristos așa cum nimic altceva nu o poate face.” 

„Doamne, asta are mult sens. Stai să văd; Pentru soțul meu mă sfințesc, pentru dragostea față de copiii mei mă sfințesc, pentru familia și prietenii mei extinși, pot să-i ajut mai bine dacă Te las să-mi sfințești (rectifici) gândurile, cuvintele și acțiunile mele. În acest fel recomand cu mai multă putere, că dacă Isus mă poate schimba, El te poate schimba și pe tine”.

„Da, Sally. Îți este clar în teorie, dar acum trebuie să te ajutăm să câștigi ceva experiență. “Domnul a vorbit cu mare compasiune, deoarece știa că a cunoaște și a face sunt două școli foarte diferite, iar ultima este cea mai mare încercare dintre cele două.

Aceste principii funcționează nu numai pentru soție, ci și pentru soț. – “Să faceti orice vă va zice”. Ioan 2: 5. Vezi dacă Domnul îți poate îmbunătăți căsnicia. Alegerile pe care a trebuit să le fac împotriva naturii mele, a înclinațiilor mele, a emoțiilor mele au fost multe în următoarele luni și au fost cam așa:

Într-o zi mergeam și eram iritată de ceea ce a spus soțul meu. „Sally, nu trebuie să te plângi de el și să-i repeti defectele în acest fel, aceste gânduri distrug căsătoriile, în schimb urmează-Mă. În toate mulțumește. „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.” Proverbe 17:22. Dumnezeu m-a inspirat prin aceste gânduri. Dumnezeu m-a călăuzit pas cu pas și I-am predat alegere după alegere împotriva sentimentelor și gândurilor mele, care mă propulsau în direcția opusă. A fost greu atunci, dar ce bucurie a fost când am cântat „Cântarea Fericită” și Iisus mi-a transformat caracterul, gândurile și chiar sentimentele. Harul poate funcționa numai când și dacă cooperez.

Jim era acum un soț mai bun în ochii mei, în gândurile mele, totuși el nu s-a schimbat. Dumnezeu m-a schimbat! Când soțul meu a intrat în cameră, a fost posibil și plăcut cu îndrumarea lui Isus, să-i răspund cu amabilitate. Dragostea pentru el mi-a umplut inima, unde înainte erau resentimente, tristețe și durere. Dumnezeu m-a învățat să nu mă mai plâng, completându-l pe soțul meu. „Spune-i cât de mult îi apreciezi gestionarea finanțelor.” A făcut o treabă bună în această privință, dar uneori am simțit că spune „nu” dorințelor mele. Acesta era un punct de dispută actual. Am ales, m-am dăruit, l-am urmat pe Iisus și am găsit recunoștință divină. 

„Spune-i cât de recunoscătoare ești pentru că el are grijă de băieți, astfel încât să poți face o baie în cadă.”

„Spune-i soțului tău cât de dulce este să-ți mângâie brațele câteva clipe în timp ce scrii”. Expresiile de recunoștință și admirație pentru atributele soțului au un efect pozitiv asupra minților și dispozițiilor noastre, precum și asupra copiilor. Bunătatea trezește bunătatea. Plângerea este calea spre fântâna disperării. Repetarea greșelilor este lopata care adâncește groapa deznădejdii. În fiecare zi trebuie să facem ceva pentru a ne mulțumi soțul; fă-i o favoare, mulțumește-i, fă-i un compliment sau ajută-l cu proiectul său. A muri față de

noi înșine înseamnă să trăim pentru alții în fiecare zi.

Dumnezeu mi-a atras atenția asupra faptului că am încetat să mai depind de El. „Sally, în acel argument pe care l-ai spus, nu ai filtrat prin Mine. Carnea (firea) te-a călăuzit și tu i te-ai supus. Alege-Mă și Eu te voi îndruma. Răspunde chemării Mele către inima ta. Te voi ghida pentru a gestiona aceste conflicte într-un mod mai bun și în timp vom putea elimina majoritatea dintre acestea. Ia-mă de mână și urmează-Mă “.

Dumnezeu întotdeauna mi-a cerut predarea. „O Doamne, tot ce îmi ceri este direct opus naturii mele, înclinațiilor și obiceiurilor mele. Cooperarea în sfințirea Ta nu este o treabă ușoară, e nevoie de efort să mori față de sine! ”

„Orice lucru bun necesită efort. Sally, filtrează-ți gândurile prin Mine înainte de a vorbi, te voi îndruma cum să vorbești, căci slujirea de sine distruge căsniciile, prin tăcere. Nu-ți corecta soțul atunci când el este conducătorul momentelor de închinare, îl împiedici, nu îi înțelegi luptele. Dacă urmezi, te pot răscumpăra din egoismul tău. Lasă problema în mâinile Mele. Când se va preda Mie, îl voi face preot al casei tale”. Am încercat metoda lui Dumnezeu, am murit față de mine, am filtrat prin Isus ce să spun, m-am predat, și am făcut voia Lui.

În consecință, soțul meu a devenit preotul căminului nostru. Să-L las pe Dumnezeu să-mi curețe inima, cuvintele și răspunsurile mele a fost calea către o căsnicie mai bună. Tânjești după o căsnicie mai bună? Încearcă calea lui Dumnezeu. Harul lui Hristos care lucrează în mine mi-a schimbat gândurile, sentimentele și răspunsurile. Gândurile și sentimentele mele mi-au influențat foarte mult răspunsurile.

De exemplu, în loc să am gânduri fără speranță sau să mă enervez, Dumnezeu m-a condus să-mi pun energiile în strigarea către Isus și sfătuirea cu El: Ce vrei să fac?” Fapte 9: 6

În timp ce îmi făceam partea, Isus m-a instruit cu fidelitate ce să spun sau să nu spun pe moment, și astfel căsnicia noastră s-a îmbunătățit. Fericirea mea nu mai depindea de schimbarea soțului meu. Bucuria mea a fost că Dumnezeu a făcut o schimbare în mine. Dumnezeu mi-a cerut să-mi mărturisesc greșeala, că trebuie să-mi cer scuze pentru eroarea mea de 5% într-un argument. I-am argumentat lui Dumnezeu că acest lucru este nedrept, el trebuia să-mi ceară scuze mie! Urmează-Mă Sally, mi-a spus. Ai încredere că acest lucru este cel mai bun pentru tine. Nu contează dacă pare că-i oferi soțului tău un avantaj, tot ce îți cer este să Mă urmezi, să-Mi dai inima ta “.

Am făcut voia lui Dumnezeu și soțul meu s-a apropiat de Isus, s-a schimbat. Drept urmare, el și-a cerut scuze la timp pentru greșeala sa, un adevărat miracol la acea vreme. Dumnezeu știe care este cel mai bun lucru pentru a-ți cuceri inima. Întrucât am avut încredere să-L urmez pe Dumnezeu, căsnicia noastră s-a îmbunătățit din acea zi. Am repetat această experiență cu mai mare încredere în Isus cu fiecare ocazie.

În următoarele câteva săptămâni, Dumnezeu m-a învățat cum să fac o rugăciune de mijlocire cu adevărat pozitivă pentru soțul meu. Aceasta a avut o influență profundă, puternică și pozitivă asupra căsniciei noastre. Mi-a sugerat să petrec 15 minute pe zi în rugăciune pentru el. Isus m-a învățat cum să mă rog pentru soțul meu, așa cum ar putea fi el în Isus. A fost un exercițiu destul de nou în gândirea mea. În loc să-i repet greșelile în fața lui  Dumnezeu în rugăciune, care a trezit un „lanț al compătimirii de sine”, am văzut cum ar fi când ar fi predat lui Dumnezeu; L-am văzut conducând cu bucurie închinarea în familie. Aceste gânduri au generat dragoste, respect și emoții pozitive față de soțul meu. M-am îndepărtat de la rugăciune cu speranță, nu cu o povara mai grea decât înainte.

Când am făcut rugăciunea de mijlocire, emoțiile mele s-au schimbat. Speranța a înlocuit disperarea, iubirea a înlocuit furia, iar răspunsurile călăuzite de Dumnezeu au înlocuit răspunsurile firii. M-am mulțumit să conduc închinarea, fără să mai simt resentimente sau să doresc să fiu eliberată de ea. Dumnezeu făcuse multe minuni în mine. Am devenit sensibilă la cuvintele și expresiile mele. Dumnezeu m-a condus să evit să spun „întotdeauna tu”, „tu niciodată” sau exemple false, exagerate ale greșelilor lui. Sinele a trebuit să moară și am ales să trăiesc pentru Isus. A trebuit să învăț să-mi condensez discuția, în timp ce soțul meu a trebuit să învețe să spună lucrurile mai pe larg. Înclinațiile, obiceiurile și tendințele cultivate nu au mai fost luate în considerare în conflicte sau dezacorduri, ci pur și simplu am ascultat de vocea lui Dumnezeu.

Comunicarea cu Dumnezeu înainte de a comunica cu soțul meu era de o importanță vitală. Acest lucru poate menține sau destrăma o căsnicie. Binecuvântarea ascultării de Dumnezeu s-a arătat pin faptul că, comunicările noastre s-au îmbunătățit drastic. Uneori au apărut conflicte, dar L-am avut pe Dumnezeu care mă ghida prin ele, dându-mi, eventual, și soluția.

O căsnicie și mai bună a urmat la momentul potrivit, dar pacea a venit în momentul în care L-am urmat pe Isus. Era o bucurie în a avea puterea de a face binele, în ciuda răului.

Când am cedat și am urmat carnea sau înclinațiile mele, a rezultat multă frustrare și durere emoțională. A merge pe drumul meu este întotdeauna un blestem. M-a rănit pe mine și pe soțul meu, iar prăpastia dintre noi s-a lărgit. Alegerea de a-I sluji lui Dumnezeu și dreptății, și a muri față de mine însumi, sunt cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru căsnicia noastră.

S-au făcut minuni și în dreptul soțului meu. În timp ce am pus nevoia mea ca soțul sa fie preotul familiei înaintea lui Isus, Dumnezeu

a pus convingerea în inima lui, de aceea a devenit neliniștit, iritat și îngrijorat. El nu și-a găsit pacea până nu a decis să-L urmeze pe Isus și să facă voia Sa. După lupte interioare intense, a cedat în cele din urmă chemării lui Isus către inima lui. El l-a întărit să facă față gândurilor și sentimentelor de anxietate. Soțul meu și-a asumat îndatoririle preoțești, și de atunci nu le-a mai părăsit niciodată. Isus îți poate schimba și ție căsnicia! Ești dispus să mori zilnic față de tine însuți?

Odată ce am aflat puterea rugăciunii mijlocitoare, I-am adus lui Isus o mulțime de probleme. M-am simțit foarte confortabil punându-mi problemele la picioarele Lui, lăsându-L astfel să le prezinte inimii soțului meu.

Dumnezeu a făcut o treabă mult mai bună. Oricum, nu mi-au plăcut niciodată conflictele, astfel nu am mai trebuit să le înfrunt. Sau am făcut-o? Când cineva se simte confortabil cu o metodă pe care Dumnezeu o folosește, El schimbă metodele pentru a ne menține dependenți de El, și nu de o metodă. Nu metoda ne-a transformat căsătoria, ci Hristos a folosit metoda. Există un timp pentru a fi liniștiți și există un moment pentru a vorbi și a discuta.

Stăteam pe veranda din spatele casei, bucurându-mă de peisajul verde, crezând că reprezintă credința, ca toate lucrurile verzi arătă spre Dumnezeul din cer, obiectul credinței mele. Albastrul cerului reprezintă ascultare, iar ascultarea este posibilă atunci când mă conectez cu Creatorul din spatele albastrului cer.

În acel moment, un gând mi-a venit în minte.  “Sally, trebuie să-i spui soțului tău că greșește în acest punct de vedere. Nu, nu eu, Doamne! Tu ești ești Cel ce o face, nu-i așa? ”

 

De trei ori Domnul mi-a confirmat același gând și am fost convinsă că mi-a cerut să-l înfrunt pe soț față în față; știam că va fi un conflict. Înclinațiile și emoțiile mele mă făceau să evit acestă problemă. În scurt timp, am ales și m-am bazat pe puterea, înțelepciunea și promisiunea lui Hristos, pentru a mă ghida. Am ieșit la plimbare și i-am spus soțului meu ce era în inima mea. Mintea mea s-a golit complet, la fel ca o hârtie tăiată de mașina de franjurat. Acest lucru însemna că nu pot fi capabilă să pun laolaltă două gânduri în timp ce vorbesc, în momente de felul acesta.

A fost o tehnică de rezolvare a problemelor pe care am dezvoltat-o ​​de-a lungul anilor și m-a scutit de multă durere. Dumnezeu a sensibilizat inima mea: “Nu te lăsa, mori față de tine însuți, alege! Prinde-Mă de mână. Nu trebuie să-ți pierzi capacitatea de a gândi și de a vorbi”. A urmat o luptă de cine să ascult. Cine va fi dumnezeu în viața mea acum? L-am ales pe Dumnezeu și am strigat după ajutorul Său. I-am explicat soțului meu gândul meu, iar el nu a fost de acord cu mine. Dar am făcut voia lui Dumnezeu și inima mea era plină de bucurie.

Să-mi păstrez controlul a fost o experiență nouă pentru mine. A doua zi dimineață am vorbit, iar el a fost convins, în timpul lui de comuniune cu Dumnezeu din dimineața aceea, că am avut dreptate în ceea ce am spus. “Uau! Doamne, ești grozav!”

A-L urma pe Dumnezeu m-a condus la moartea față de mine însumi prin tăcere, fără să mă cert sau să mă apăr. A-L urma pe Dumnezeu m-a mai condus la moartea față de mine însumi prin vorbit și dezbatere, Dumnezeu călăuzindu-mi cuvintele și răspunsurile. Aceasta reprezintă într-adevăr să-L las pe Dumnezeu să fie Domn al vieții mele.

Acesta a fost începutul lui Dumnezeu de a mă  învăța cum să comunic cu soțul meu atunci când vedeam lucrurile diferit. Aveam nevoie de experiența lui Dumnezeu care să-mi conducă mintea și să-mi controleze emoțiile, să fiu liberă să-I slujesc, să fac ceea ce trebuie. Acest lucru a îmbunătățit căsnicia. Dumnezeu a vrut să ne învețe, atât pe soțul meu cât și pe mine, cum să ne filtrăm gândurile prin El înainte de a ne vorbi. În acest fel putem rezolva orice dificultate sau neînțelegere. Este minunat să rezolvi problemele și să fii liber să iubești.

Am stabilit zilnic un „timp de dezbatere” pentru a ne permite să ne împărtășim preocupările reciproc. Acest lucru distruge în cele din urmă toate barierele din căsnicie. Unul poate exprima o îngrijorare, iar celălalt poate veni cu o soluție.

A trebuit să învăț cum să mă orientez pentru soluții. Am învățat să ascult, să ascult cu sinceritate perspectiva soțului, să nu aleg cuvintele sau exemplele exagerate, ci să ascult, să ascult ceea ce încearcă să spună. Sinele a trebuit să moară de ambele părți pentru a aduce o nouă viață căsătoriei noastre.

S-au făcut schimbări de ambele părți. Dumnezeu a devenit foarte real, cu adevărat un ajutor constant în necazuri. Dumnezeu m-a ajutat să mă exprim mai concret. L-a ajutat pe soțul meu să se exprime mai cuprinzător. Fiecare dintre noi a învățat să exprime lucrurile cu delicatețe, onestitate și să acorde spațiu și timp, atunci când este necesar.

Una peste alta, am învățat arta comunicării, condusă de Dumnezeu. Comunicarea cu Dumnezeu înainte de a comunica cu soțul / soția este o disciplină excelentă pentru o căsnicie mai bună.

Jim a înregistrat regulile noastre fundamentale de comunicare pe o casetă intitulată „Raționând unul cu celălalt” din seria „Libertate unul pentru altul”. Pentru mai multe detalii despre acest lucru, scrieți-ne pentru a obține pachetul.

„Timpul de dezbatere” a fost o experiență dificilă și încărcată emoțional la începutul și în timpul învățării aceastei arte. Dar, la momentul potrivit, rezultatele au început să apară și să înflorească. A meritat efortul de a vorbi sau de a tăcea, de a exprima sincer, de a asculta cu adevărat și de a muri față de sine.

Astăzi căsnicia noastră este mult mai bună, mult mai consolidată decât am visat sau ne-am imaginat vreodată că ar fi posibil. Libertatea pe care o trăim între noi, soț și soție, se naște din cer, și este frumoasă. Această libertate de a iubi și de a fi iubit este disponibilă pentru tine, pentru oricine Îl caută pe Dumnezeu și învață să coopereze cu El.

“Timpul de dezbatere“ nu înseamnă doar exprimarea îngrijorărilor, este și un moment de distracție. Exprimați lucruri mici, amintiți-vă evenimente, planificați excursii și vacanțe, planificați educația copiilor, pregătiți sfaturi pentru familie sau fapte de ajutorare. Toate sunt discuții pozitive bune, care echilibrează timpul de dezbatere.

O căsnicie mai bună, o comunicare mai bună în casă, o atmosferă mai dulce în cămin este la dispoziția tuturor celor care Îl caută pe Dumnezeu și Îl lasă să-i îndrume, să fie Domnul lor în această viață. Ce vei face? Dumnezeu așteaptă cu nerăbdare cooperarea ta pentru a-ți acorda această mare binecuvântare transformatoare a lui Hristos pentru căsătoriile voastre.